Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Digitis

Kaj je digitalno delovno mesto?

Digitalno delovno mesto je digitalna preobrazba delovnih procesov in sistemov, ki jo poganja potreba po izboljšanju angažiranosti zaposlenih, s čimer se zmanjša fluktuacija zaposlenih in se razvije konkurenčna delovna sila. Poslovni portali in intraneti, ki omogočajo zaposlenim izmenjavo informacij in sodelovanje pri projektih zaposlenih, so se razvili, da bi bolje zadovoljili potrebe digitalnega delovnega mesta, vendar popolna rešitev na splošno zahteva integriran nabor sistemov, da resnično zadovolji potrebe sodobnih delovnim mest.

Kaj je digitalno delovno mesto?

Se bi radi udeležili usposabanj?

Prijavite se na enega od terminov!

Digitalne rešitve na delovnem mestu: katere in zakaj

Strategija digitalnega delovnega mesta za razliko od tradicionalnih zahtev intraneta in poslovnih portalov prilagodi tehnološke zahteve v okviru poslovne vrednosti in izkušenj zaposlenih. Strategija digitalnega delovnega mesta lahko vključuje programsko opremo za intranet ali portal, vendar jo je treba povezati z nastajajočo tehnologijo, ki spodbuja angažiranost in podjetjem pomaga pri odzivanju na spremembe v delovnih slogih. Zlasti digitalno delovno mesto bi moralo podpirati:

 

  • Orodja za delo na daljavo, vključno z mobilnimi rešitvami, ki zaposlenim omogočajo, da so tako produktivni doma ali na potovanju, kot so v pisarni.
  • Izboljšane uporabniške izkušnje, ki ustvarjajo brezhibne povezave med virtualiziranimi delovnimi orodji, socialnimi omrežji zaposlenih in osnovnimi poslovnimi aplikacijami.
  • Centralizirana komunikacijska orodja, ki sinhronizirajo spletno in offline povezavo, vključno z e-pošto, takojšnjimi sporočili in orodij družbenih medijev podjetja.
  • Prizadevanja za uporabo poslovne inteligence, ki zbira podatke v ozadju in izvaja analize za odkrivanje priložnosti za izboljšanje procesov.

 

Cilji digitalnega delovnega mesta so osredotočeni na izboljšanje učinkovitosti, komunikacije in angažiranosti. Te tri teme skupaj pomagajo podjetjem zmanjšati fluktuacijo zaposlenih, kar je čedalje pomembneje, saj se podjetja potegujejo za nadarjene zaposlene z novimi digitalnimi kompetencami, ustvarjenih z digitalnimi inovacijami.

Strategija digitalnih delovnih mest poganja kulturno preobrazbo

V okviru pobud za digitalno preobrazbo podjetja ostajajo kulturne spremembe v smeri digitalne kulture pomembna ovira za podjetja. Zato je ključnega pomena pravilna uvedba digitalnega delovnega mesta kot pomemben sestavni del za olajšanje spremembe v kulturi podjetja.

 

Privabiti novi talent

Da bi pritegnili ključne digitalne spretnosti, ki jih podjetja potrebujejo za učinkovito digitalno preobrazbo, bi morale strategije digitalnega delovnega mesta vključevati, kako zaposleni ocenjujejo zadovoljstvo z delovnim mestom in kaj jih vodi k temu, da bodo dolgoročno ostali pri delodajalcu.

Razpisi za financiranje

Objavljamo aktualne razpise za pridobivanje povratnih in nepovratnih sredstev.
 

Prekvalificirati in digitalno usposobiti obstoječe zaposlene

Mnoge panoge se poleg zaposlovanja ljudi z sodobnimi digitalnimi kompetencami soočajo s potrebo po prekvalificiranju in usposabljanju svoje obstoječe delovne sile, v skladu z uvajanjem novih tehnologij, ki se implementirajo v vse ključne poslovne procese. Ker umetna inteligenca in avtomatizacija nadomeščata določena delovna mesta, bodo ti zaposleni potrebovali napotke, kako uspeti v novih konceptih dela. Digitalna delovna mesta lahko vključujejo sisteme za upravljanje učenja (LMS – Learning Management System), s katerimi zaposlenim približamo učenje in izmerimo, kako hitro organizacija pridobiva nova znanja in veščine.

 

Digitalna transformacija potrebuje digitalno delovno mesto

Ker digitalna transformacija še naprej ustvarja nove poslovne modele, bodo morala podjetja spodbujati okolja na delovnem mestu, ki zaposlenim omogočajo, da samozavestno izkoristijo novo tehnologijo in trende. Hitrost sprememb ne kaže znakov upočasnjevanja, kar pomeni, da bo digitalno delovno mesto le povečalo strateški pomen za podjetja.

 

Z naraščanjem novih delovnih normativov se bodo združili novi standardi in sistemi, ki bodo ustrezali pričakovanjem današnjih zaposlenih.

© 2020 DIGITIS| Izdelava spletne strani: qstom.si